6 weken oud (43 – 49 dagen)

Kittens van 6 weken oud worden soms al bij de moeder weggehaald, dus het is belangrijk om goed naar de kenmerken te kijken! Op deze leeftijd moeten kittens nog echt in het nest blijven.

w6-IMG_1073_2

Lichamelijke ontwikkeling

Het melkgebit zal nu compleet zijn. De ogen gaan nu echt verkleuren. Dit verkleuren van de ogen begint bij raskatten vaak later. Bij hen kan het wel een jaar of langer duren voordat de ogen hun uiteindelijke kleur hebben.
Vanaf 6 – 7 weken kan een kitten alle vormen van lopen uitvoeren. Als een kitten zes weken is, is het (vrijwel geheel) zindelijk.

w6 IMG_1119_1

Gedrag

De dagen van kittens zijn nu helemaal gevuld met slapen, eten en spelen. Het hele huis wordt verkend en ze klimmen overal op en in om nieuwe dingen te ontdekken.
Als kittens nu te fel spelen, worden ze gecorrigeerd door nestgenoten. Daardoor leren kittens dat ze niet te hard mogen bijten en krabben, belangrijke lessen die ze de rest van hun leven nodig zullen hebben.
In de vijfde en zesde week beginnen kittens te zoeken naar voorwerpen die verdwenen zijn.

w6-IMG_0989_2

Gewicht

Het kitten komt nu ongeveer 100 gram per week aan en neemt dus in gewicht toe van 600 naar 700 gram.

Toelichting op de foto’s
De kittens op deze pagina zijn 45 dagen oud. Het rode katertje bereikt staand nu een hoogte van 20 cm. Bij deze kittens verkleuren de ogen in een verschillend tempo: die van het rode katertje zijn duidelijk nog blauwer dan die van het zwart-witte katje. De staart is nog steeds kort, dat is heel gebruikelijk op deze leeftijd. Het rode kitten ligt al op de loer voor zijn nestgenootjes.
 w6-IMG-kerst